Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yalın şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir yapısı vardır.

Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 cihaz hiçbir kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların bile monte olması gerçek nakliye avantajları sağlamaktadır.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mamultır ve ekseri modern binalarda kullanılır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve yer sarsıntısı afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın güçını kurtardığında henüz oflaz anlaşılacaktır.

Yangın Çıkış Kapısı Nite Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya evgin bir durumda insanların yumuşak bir itmesi ile dâhilen hariçya akıllıca açılmaktadır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları alelumum otomatik olarak kapanan ve panik pası kabilinden ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın emniyet hollerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılması gerekir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile ait her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çısoy yamanın ve etkili ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın kapıları gibi bina emniyetliği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, felakete dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına aldatmaınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Temel kattaki dükkân ve benzeri yerlerde özlük skorsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış Yangın Merdiveni Kapısı ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına tenha çıkış kifayetli ikrar edilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page